Dj-t vagy zenekart válasszak?

Amikor arra kerül a sor a Jegyes Pár életében, hogy zenei szolgáltatót keressen a Nagy Napra, viszont még az is kérdés, hogy DJ, vagy zenekar legyen, akkor én elsősorban azt szoktam javasolni, hogy azt tartsák szem előtt, hogy ŐK mit szeretnének. Nekik mi a fontosabb, DJ vagy zenekar bulijában éreznék jobban magukat.

Természetesen mindkettő irány mellett sok érv szól, azonban már pár éve észrevehetően nőtt az esküvő DJ-k megrendelésének száma, a zenekarhoz képest. Arányaiban egyre többet döntenek DJ mellett.

Ennek mi lehet az oka? Nézzünk néhány érvet a DJ-k oldalán. 🙂

  • A sztereotípia, hogy egy DJ csak tuc-tuc zenét tud játszani, még mindig fel-felvetődik, pedig egy profi esküvő DJ tudja mi kell a násznépnek. 🙂 Jómagam, mint esküvő DJ úgy gondolom, hogy a legmeggyőzőbb érv a DJ mellett az, hogy míg egy zenekar fix zenékkel dolgozik, nem tud mindent előadni, ugyanakkor egy DJ bármit le tud játszani, legyen az magyar, vagy külföldi, mulatós, vagy latin. Egyszer vendégként voltam jelen egy lagziban, ahol a zenekartól a Despacitot kérték, és hát próbálkoztak ugyan vele, de sajnos élvezhetetlen volt az előadás, ez a szomorú valóság.
  • Ár-érték arányban is még mindig kedvezőbb egy DJ ajánlata, hiszen egy embert kell megfizetni, nem egy több főből álló zenekart. Természetesen, ha egy igazi hírességet szeretnél a Nagy Napra, az más, de alapvetően a DJ-k ajánlata kedvezőbb.
  • Hely tekintetében is érdemes szót ejteni. A DJ-nek egy pultra van szüksége, mely nem foglal el nagy területet, ellentétben a zenekarral. Tehát ha kisebb a tánctér, akkor zenekar választása esetében a táncoló talpak mozgásteréből veszünk el. 🙂
  • A DJ nem tart óránként szünetet, hogy pihenjen, végig zenéli az egész éjszakát megállás nélkül. Ezzel szemben egy zenekar az esküvő folyamán több alkalommal is tart pihenőt és csak bízni tudunk abban, hogy nem akkor fáradnak el, és mennek szünetre, amikor épp a legjobb a hangulat.
  • Kedvenc zenéinket az eredeti verzióban fogjuk hallani, ha DJ-t választunk, a jól megszokott énekhanggal. Egy zenekar sosem fogja tudni 100%-ban ugyanúgy előadni a dalokat, ahogy azt eredetiben megszoktuk.

Az élő zene varázsával nem tud versenyezni egy DJ, de ha mégis szimpatikusak a fenti érveim, akkor várom ajánlat kérésedet, veszteni valód nincs. 🙂