Amatőr vagy profi DJ-t válasszak? Azaz, mennyire mérvadó az ár?

A mai világban egyre több és több DJ jelenik meg a zene szolgáltatás piacán.

Felmerül a kérdés, hogy minek köszönhető, hogy ez a szakma egyre népszerűbb és egyre többen illesztik oda a nevük elé a disc jockey, azaz röviden a DJ szót.

Én két alapvető dolgot látok a háttérben.

Az egyik az, hogy sokan azon a véleményen vannak, hogy egy DJ élete könnyű, hiszen hétvégente dolgozik pár órát és kész, ebből áll a munkája. Emellett maga a zenélés sem okozhat túl nagy kihívást. Ez természetesen nem így van, hiszen jómagam azt vallom, hogy ez elhivatottság és rengeteg munkát, gyakorlás és tanulást igényel.

Arra is felhívnám a figyelmet, hogy a DJ keresésénél a referenciák megtekintése különösen fontos. Ha igényes, sokszínű és pozitív referenciákat tud felmutatni egy DJ, az újabb bizalmi pont, hogy miért is Őt válasszuk. Érdemes akár a facebook-on / instagram-on megkeresnünk és utána olvasni a véleményeknek, értékeléseknek, hiszen ezek képet adnak a munkájáról.

Valószínűleg egy szakmai háttérrel rendelkező és tapasztalt DJ többe fog kerül, mint az ellenkezője, de kérdem én, érdemes kockáztatni és kevesebbet áldozni akár a Nagy Napra, hogy aztán kudarcba fulladjon az esemény, a buli pedig élvezhetetlenné válljon?

Persze mindenki maga dönti el, hogy mennyit szán a lemezlovas munkájára és nem is szeretnék senkinek sem a pénztárcájában kutatni, de én azt vallom, ha kicsivel többet áldozunk a zenei szolgáltató díjára, úgy mi is nyugodtabban várhatjuk az esküvőt, vagy rendezvényt.